Pinstripe jatkokurssi - kustom kulture -paneelinmaalaus

 14.-15.3 2020

Kurssilla harjoitellaan kustomkulttuuripaneelin maalausta, yhdistämällä tekstausta ja pinstraippausta - mukana on ennakkotehtävä.

Työpajan hinta 190,00,  pituus 2 päivää ( 6 + 6 h ) sekä kotona tehtävä työ.

Työskentelypaikkana on WizzzCraftin työpaja Turussa, osoitteessa Siutlankatu 5, talli 1, 20380 Turku

Jatkokurssi on tarkoitettu jossain määrin kokemusta hankkineille maalareille. Sinun on tunnettava pinstriping-siveltimen sekä tekstaussiveltimen käyttö  ainakin perustasolla ja olet myös tehnyt niillä jonkin verran töitä.

Tehtävänämme on maalata paneeli, johon liittyy osa-alueina:

Oman tekstin/logon luonnostelu ( tässä voi käyttää omia mallikuvia, tai muualta otettuja malleja ). Harjoittelemme  luonnostelua kynän ja paperin avulla. 

tekstilohkon kirjainten keskinäinen sommittelu ja toimivuus kokonaisuutena yhteen (välistykset, isot ja pienet kirjaimet )

Väritasapainon rakentaminen, lähdetään liikkeelle taustan väristä. Onko ensin taustan vai pääviestin väri? Pohditaan miten toimii yhdistelmä tumma/vaalea, - tasainen vai monimutkainen tausta.

Sanojen muodostamien kokonaisuuksien hallittu suhde keskenään ja kirjainefekteihin tututustuminen: Varjo, viisteet, upotus, taustalaatikko tai –muoto.

Aloitamme kurssin jo ennen maalauspäiviä, tekemällä etukäteistehtävän jossa luonnostelu tapahtuu paperilla ja kynällä tai halutessasi tietokoneella. Kuitenkin niin että kirjaimet ovat pääosin itse suunniteltuja, vaikka niissä inspiraationa ja mallina olisi käytetty muualta saatuja esimerkkejä. Etukäteistehtävän kuvat lähetetään etukäteen Pekalle.

Esitehtävänä tarkoituksena on saada aikaan pinstripe-paneelin luonnos, jossa on tekstilogo. Koska käytämme kurssilla luonnosteluun läpikuultavaa skissipaperia, tekniikkanamme on aloittaa karkeista luonnoksista, joita tarkennetaan sitten läpipiirtämällä. 

Paneelissa on mukana myös pinstripe-aihe, eli se lisätään paneeliin.Pinstripe-kuvioon ei etukäteistehtävässä ole pakko kiinnittää huomiota, se voidaan suunnitella sitten kun teksti on sommiteltu paikalleen. 

Työskentelyä varten tarvittava paneeli saadaan paikan päällä, mutta voit halutessasi käyttää myös omaa paneelia. Paikan päältä saatavan paneelin väri on musta.

Aikataulu: Lauantaina klo 11 - 17 ja Sunnuntaina klo 10 - 16. 

ilmoittudu.png