top of page

We have no workshops planned righ now

script etc-pieni.png

This is a sample of workshop in Sweden:

Hot rod Lettering

 

Priset för workshopen är 3400,00 kr, längd 2 dagar (6 + 6 h)

.

Arbetsplatsen är  på Mooneyes Sweden, Vadsbro 5b, 774 99 By Kyrkby

.

Vårt mål är att lära känna typsnitten som används i bilar och motorcyklar samt i små skyltprojekt eller bil/MC. Kursen följer inte det akademiska sättet att måla texter utan bygger på texttyper som Wizzzard använt under lång tid och som har visat sig fungera.

.

Vi börjar med grunderna i lettering, hur bokstäver är uppbyggda och hur man komponerar text från dem.

Vi går igenom huvudtyperna av typsnitt du kommer att stöta på i hot rod-branschen, dvs Casual och Script.

.

Vad du behöver ta med

.

Du behöver en transparent linjal med en längd på ca 50 cm och en HB hård penna. Har du köpt dina egna tekstningpenslar, ta med dem, samt eventuella mahlsticks etc. Men vi har även gethårs penslar för alla. Om du har  gjort lettering jobs tidigare, ta gärna med dem, vi kan gå igenom dem också.


Ta med arbetskläder och egen lunch och dricka.

.
Vi jobbar under Pekas ledning, men du målar själv. Staffli, målningsbas, penslar och färger finns på plats.

.

Pinstripingfärger som används är alkydfärger som förtunnas med lacknafta. Det är en vanlig hushållsprodukt, men om du vet att du är allergisk mot lacknafta, låt oss veta det. Vi använder alltså inte terpentin, som ofta sensibiliserar mer.

.

Vem passar verkstaden för?

.

Lettering passar alla, jag betraktar 16 som minimiålder, eftersom koncentration och uthållighet är avgörande i det här jobbet. Självklart kan en yngre person vara med om det finns entusiasm. Tidigare träningserfarenhet är inte nödvändigt, även om det förmodligen inte gör ont heller. Du kan också ta med ditt eget arbete för att bli utvärderat.

.

.

Schema: Lördag från 11:00 till 17:00 och söndag från 10:00 till 16:00.

Hur många deltagare?

8-12 deltagare är en idealisk mängd studenter.

.

Registrera

Din registrering kommer att vara aktiv så snart du har betalat paritetsavgiften. Du kan göra det antingen med PayPal eller direkt till vårt konto. Vänligen lägg till din adress i din betalning och namnet på den faktiska deltagaren om den är en annan än betalaren. Vi skickar en faktura via e-post med betalningsinformation.

Frågor?

Skicka e-post till pinstripeschool@gmail.com

bottom of page