top of page

Hot Rod Lettering 

Työpaja perehdyttää kustomkulttuurialan tekstauksen perusteisiin.

script etc-pieni.png
ilmoittudu.png

Työpajan hinta 240,00, pituus 2 päivää ( 6 + 6 h )

Kurssipäivä 20.-21.1.2024

Työskentelypaikkana on WizzzCraftin työpaja Turussa, osoitteessa Siutlankatu 5, talli 1, 20380 Turku

Tavoitteenamme on tutustua autoissa ja moottoripyörissä sekä pienissä kylttiprojekteissa käytettäviin kirjasintyyppeihin. Kurssi ei seuraa akateemista kilpimaalaustapaa, vaan perustuu Wizzzardin pitkään käyttämiin tekstaustyyppeihin, jotka on todettu toimiviksi.

Aloitamme tekstauksen perusteista, miten kirjaimet rakentuvat ja miten niistä sommitellaan tekstiä.

Käymme läpi tärkeimmät fonttityypit, joihin hot rod-hommissa törmää, eli Casual, Script ja päätteellinen Serif sekä päätteetön Sans Serif –fontti. Painotamme työskentelyn kuitenkin Casual- ja Script –fonttien maalausharjoitteluun.

Mitä mukaan?

Mukaan tarvitset läpinäkyvän viivoittimen, jonka pituus on noin 50 cm,  sekä HB-kovuisen lyijykynän. Jos olet ostanut omia tekstaussiveltimiä, ota ne mukaan, samoin mahdolliset kikkakepit yms. Mutta meillä on myös talon puolesta näädänkarva-tekstaussiveltimiä jokaiselle. Jos aiemmin olet sattunut tekemään tekstauksia, niin ota niitäkin mukaan, voimme käydä myös niitä läpi.

 

Tarvitset mukaan sisätyövaatteet.  Kurssin hintaan sisältyy kahvitus/tee ja välipalasuolaista, omat eväät kannattaa kuitenkin ottaa mukaan.

Työskentely tapahtuu ohjatusti, mutta itse maalaten. Paikan päältä löytyy maalaustelineet, maalauspohjat ja välineet.

Käytettävät maalit ovat alkydimaaleja, joita ohennetaan mineraalitärpätillä (lakkabensiini).  Se on normaali taloustuote, mutta jos tiedät että olet allerginen lakkabensalle niin ilmoita siitä. Emme siis käytä pineenitärpärttiä, joka herkistää usein enemmän.

Kenelle?

Maalaustyö sopii kaikille, alaikärajana pidän 16 vuotta, koska keskittyminen ja pitkäjänteisyys on olennaista tässä hommassa. Toki nuorempikin voi tulla mukaan jos intoa on. Aiempi harjoittelukokemus ei ole tarpeen, joskaan siitä ei luultavasti ole myöskään haittaa. Voit myös tuoda omia töitäsi mukaan arvioitavaksi.

Aikataulu: Lauantaina klo 11 - 17 ja Sunnuntaina klo 10 - 16. 

A12_4141.JPG
bottom of page