top of page
piirros2.jpg
ilmoittudu.png

Kurssin hinta 150,00,  pituus 2 päivää

Työskentelypaikkana on WizzzCraftin työpaja Turussa, osoitteessa Siutlankatu 5, talli 1, 20380 Turku

Kurssilla tutustutaan autonpiirustuksen perusteisiin ja piirretään auto väritettynä perspektiivikuvana. Tavoitteena on ymmärtää perspektiivin ja kiiltojen periaatteet ja soveltaa niitä omassa piirtämisessä. Käytämme lähtökohtana oikeasta autosta otettua mallikuvaa, johon vertaamme omaa työtämme. Huomaa että tarvitset myös omia piirustusvälineitä mukaasi!

Käsiteltävät aiheet:

1. Auton muoto perspektiivissä, perehdymme perspektiiviruudukon käyttöön apuna auton mittasuhteiden ja pyörien piirtämisessä. Käytämme kolmen pakopisteen luonnostelumenetelmää ja tutkimme horisontin merkitystä auton mittasuhteiden määrittelyssä. Pyrimme tekemään kaiken mahdollisimman yksinkertaisesti ja nopeasti, käyttämällä nk. skissipaperia apunamme.

2. Kiillot auton pinnalla. Tutustumme kiiltojen piirtämisen periaatteisiin maanpinnan ja taivaan sävyä hyväksikäyttäen, sekä auton muotojen vaikutukseen kiiltoihin, auton muoto hahmottuu pääosin juuri valon ja varjojen avulla. Tutustumme valon käyttäytymiseen kiiltävällä pinnalla ja sen vaikutukseen värisävyihin. Tutustumme myös ikkunapintojen ja lamppujen hahmottamiseen.

3. Kromin piirtäminen osana autopiirustusta. Tutustumme kromin hahmottamiseen erilaisissa muodoissa sekä kromin väritykseen.

4. Auton yksityiskohtien viimeistely, oven saumat ja muut pienet detaljit ja niiden piirtäminen realistisesti.

Työvälineinä käytämme

-lyijykynää, kovuudeltaan B

- tai Caran d’ache Pablo värikynää, tumma sininen (preussian blue) - voit ostaa myös meiltä.

- hyvälaatuinen värikynäsarja, esim 12 väriä

- läpinäkyvä noin 30 cm viivotin

- manga-tussia (esim Copic). Väreinä vaalean harmaa, keskiharmaa, punainen, musta, vaalean sininen, tai sitten koko manga- piirustussarja.,

- Ohut deltaljointiitussi, esim 0.3 mm sekä halpa kaariviivainsarja, nk.wulffin kaari (jälkimmäinen ei ole pakollinen mutta helpottaa työskentelyä).

- Piirustuslehtiö "manga", eli tussilehtiö jossa on hiukan läpinäkyvät lehdet. Koko A3 (A4 käy myös).

Kaikkia näitä löytyy hyvin varustetuista taiteilijatarvikeliikkeistä tai kirjakaupoista ja niiden hankkiminen on edellytyksenä kurssille osallistumiselle ja toisaalta myös oman harjoittelun jatkamiselle.

Paikan päältä saat paperit, teroittimet ym. tarvittavat materiaalit.

Kurssiosallistujalla tulisi olla perusosaaminen lyijykynän käytöstä ja mielellään kiinnostus autopiirtämistä kohtaan.

Kurssin hinta on 190,00. 

Työskentelyajat: La 11-17, Su 10-16.

bottom of page