top of page

Kuvanmaalaus pinstripe-maaleilla

 13.-14.6.2020

Harjoittelemme kustomkulttuurille tyypillistä sarjakuvamaista monisävyistä kuvanmaalausta siveltimellä.

Kurssin hinta 190,00,  pituus 2 päivää ( 6 + 6 h ) sekä kotona tehtävä työ.

Työskentelypaikkana on WizzzCraftin työpaja Turussa, osoitteessa Siutlankatu 5, talli 1, 20380 Turku

Harjoittelemme pinstripe-maaleilla tapahtuvaa kuvanmaalausta. Aiheenamme on joko oma kuva-aihe, tai kurssin yhteinen aihe, jonka maalaukseen sovellamme sävytettyä kustomkulttuurihenkistä, sarjakuvamaista kuvanmaalaustekniikkaa. Kuva maalataan paneelille, eli kovalle alustalle. Siveltiminä käytetään pääasiassa synteettisiä kärkisiveltimiä, lattasiveltimiä ja outliner-siveltimiä, esim. Tidwell-siveltimiä.

Etukäteisluonnos kotitehtävänä

Tehtävämme aluksi teemme paperille luonnoksen ja suunnitelman kuva-aiheesta. Käytämme värikyniä tai värillisiä manga-tusseja. Siirrämme kuvan maalausalustalle saral-paperilla ja kynällä. Luonnos tehdään etukäteistehtävänä ja kurssilla se vielä tarkastetaan ja muokataan tarkoitukseensa sopivaksi.

 

Maalausharjoittelu, sivellintekniikka, valo ja varjo sekä huippukiillot

Maalaustekniikassa kiinnitämme huomiota siveltimen käyttöön erilaisissa maalauksen vaiheissa: Isompien pintojen, detaljien, valon sekä varjon käsittelyssä.

Käsittelemme värinkäyttöä kolmiulotteisen hahmon maalauksessa, varjoissa sekä highlight-huippuvalojen tekemisessä.

Käsittelemme perspektiiviä kuvan hahmottamisessa ja puhumme hiukan esim. sarjakuvahahmon anatomiasta.

Osallistumisvaatimukset kurssille

Perustietoja maaleista ja siveltimistä ei tarvita, mutta niistä on hyötyä. Kurssisiveltiminä tarvitaan vähintään pehmeä keinokuituinen kärkisivellin, koko esim. 3, 5. Lisäksi pehmeä keinokuituinen lattasivellin, leveys noin 8-10 mm, karvan pituus esim.10 mm ja 20 mm. Näiden lisäksi ääriviivoja varten esim. Mack Virus numero 4, tai vaihtoehtoisesti Mack ”Alan Johnson” Signature brush koko 1. Hyvä vaihtoehto on Jeral Tidwellin valmis sarja, joko pinkin värinen ”Broken Pinkies”, tai vaalean vihreä ”Monster Stix”. Käytämme kuvan siirtämiseen Saral-paperia, jota on tarjolla paikan päällä, tai sitten voit ostaa sitä alla olevista osoitteista.

Suosittelemme että hankit itsellesi omaksi siveltimet, koska niiden avulla pääset hyvään harjoittelumoodiin. Meillä on myös jonkin verran siveltimiä lainattavaksi. Siveltimiä voi tiedustella esim. www.styleride.fi tai www.pinstriping.fi -nettikaupoista.

Maalit ja maalauspohjat löytyvät paikan päältä.

Kurssiaikataulu: La 11-17, Su 10-16.

ilmoittudu.png
b-crash_n.jpg
mack-tidwell-pinkies.jpg
IMG_20191121_164640.jpg
bottom of page