top of page

Workshopin kouluttajana toimii Pekka Mannermaa joka on eräs harvoista  ”Legends of Pinstriping” -  elämäntyöpalkinnon saajista, hän on ensimmäinen USA:n ulkopuolinen, jolle palkinto on myönnetty. Pekka on vetänyt kursseja vuodesta 1995 lähtien ja hän on kirjoittanut kirjan sekä valmistanut loppuunmyydyn koulutusvideon pinstripingista.

Kurssit soveltuvat hyvin aloittelijoillekin, poikkeuksena Hot Rod -lettering logos advanced -kurssi.

 

Pinstriping  pintahiki crash-työpaja on 3 tunnin johdatus straippaukseen. Se antaa perustiedot maalauksen lähtökohdista ja sekä tutustuttaa siveltimenkäyttöön. Kurssin jälkeen sinun on taatusti helpompaa jatkaa itsenäisen harjoittelun parissa.

 

Pinstriping syvähiki Basics on päivän pituinen (7h) tiukka workshop, jossa käydään läpi maalauksen tekniikkaa ja materiaaleja. Sen avulla on hyvä lähteä itsenäisesti harjoittelemaan maalausta, sillä kurssilla korjataan kaikki tyypillisimmät harjoittelijan ongelmat. Kurssin hinta on 160,00

 

Pinstriping DeLuxe :  2 päivää (7 + 7 h ) , jossa päästään paneutumaan syvällisesti pinstraippaukseen. Kurssilla tutustutaan alan maalareihin ja straippauksen taustaan.  Lisäksi harjoitellaan suoran viivan maalausta, entisöintiraidoitusta, syvennetään oman kuvion suunnittelua ja maalataan oma kuviopaneeli.  Toinen päivä antaa opiskelijalle mahdollisuuden syventää tuoreeltaan oppimaansa. Kurssin hinta on 240,00

 

Wizzzards –lettering basics :

Kurssin pituus on 7 h.  Kurssin tarkoituksena on antaa perustiedot tekstauksesta. Sisältö muodostuu sekä vapaan käden kaunokirjoitusmainen script-tekstistä, että ”tikkukirjaintyyppisestä” sans serif –tekstauskirjain. Kurssin hinta on 160,00

Hot Rod –lettering Logos, advanced:

Kurssin pituus on   7 h. Jo sivellintä käyttäneille, ei sovi aloittelijalle, koska emme juurikaan perehdy siveltimen peruskäyttöön.

Wizzzard Hot rod-lettering workshopin pohjana ovat 50-luvun mainoksissa, 60-ja 70-luvun drag racing-autoissa ja pop-kulttuurin piirissä sekä piirretyissä elokuvissa käytetyt tekstit ja kirjaimet. Teksteistä muodostetaan lyhyitä sanoja ja lauseita, jotka toimivat hiukan logon tavoin. Kurssin hinta on 170,00

Lauantai 24.2.2018 Joensuu: Pinstriping Syvähiki Basics
Sunnuntai 25.2.2018 Joensuu: Hot Rod Lettering Basics
Osoite on Jukolankatu 18
-------------
Lauantai 27.1.2018 Pietarsaari: Pinstriping Syvähiki Basics,
Sunnuntai 28.1.2018 Pietarsaari: Hot Rod Lettering Basics
Osoite on Löfbacka Yalehouse, Penviksvägen 16
Pinstriping tai/ja Lettering Joensuu, ilmoittaudu tästä
Pinstriping tai/ja Lettering Pietarsaari, ilmoittaudu tästä
Osallistumishinta on 160,00 /pvä, tai yhteensä 240,00 jos osallistut molempiin päiviin
Viimeinen ilmoittautumispäivä Joensuuhun on 31.1.2018 ja Pietarsaareen 31.12.2017
Ilmoittautumisen jälkeen saat laskun, jonka maksamalla varmistat paikkasi. 

Hot Rod Lettering basics

Sunnuntai 28.1 klo 10.00 - 17.00 Pietarsaari  (Kurssi pidetään ruotsiksi)  tai

Sunnuntai 25.2 klo 10.00​ - 17.00 Joensuu

Kurssin pituus 7 h

 • Tavoitteenamme on tutustua autoissa ja moottoripyörissä sekä pienissä kylttiprojekteissa käytettäviin kirjasintyyppeihin.

 • Kurssi ei seuraa akateemista kilpimaalaustapaa, vaan perustuu Wizzzardin pitkään käyttämiin tekstaustyyppeihin, jotka on todettu toimiviksi.

 • Tutustumme maaleihin ja siveltimiin sekä maalauksen perustekniikkaan.

 • Aloitamme tekstauksen perusteista: miten kirjaimet rakentuvat ja miten niistä sommitellaan tekstiä.

 • Käymme läpi tärkeimmät fonttityypit, joihin hot rod-hommissa törmää, eli Casual ja Script

 • Testaamme logon luonnostelua ja teemme lopuksi tekstimaalausharjoituksen.

 

Käytämme 1-Shotin maaleja, jotka saat meiltä. Tarvitset mukaasi läpinäkyvän viivoittimen, jonka pituus on vähintään 30 cm, normaalia maalarinteippiä sekä HB-kovuisen lyijykynän. Lisäksi tarvitset maalausrätin.  Jos olet ostanut omia tekstaussiveltimiä, ota ne mukaan, samoin mahdolliset kikkakepit yms. Mutta meillä on myös talon puolesta siveltimet. Jos aiemmin olet sattunut tekemään tekstauksia, niin ota niitäkin mukaan, voimme käydä myös niitä läpi. 

PInstriping Syvähiki basics 

 

Lauantai 27.1  klo 10-17  Pietarsaari  (Kurssi pidetään ruotsiksi)  tai

Lauantai  24.2  klo 10-17 Joensuu

Kurssin pituus 7 h

 • Straippauksen materiaalit

 • kuinka välineitä hoidetaan, miten uuden siveltimen kanssa on parasta toimia, jotta se lähtisi heti toimimaan täyspainoisesti.

 •  Miten käsittelet sivellintä erityyppisissä straippikuvion maalaustilanteissa, yleisimmät virheet.

 •  Miten aloitat viivan

 • kaaren maalaustekniikka (kaari, s-kuvio, symmetria, kalamuoto)

 • tutustutaan design-kuvion maalaamisen periaatteisiin

 • Miten maalaat scroll-kuviota

 • Designkuvion maalaaminen, rytmi, sommittelu ja värivalinta

 

Työskentely tapahtuu ohjatusti, itse maalaten. Paikan päältä löytyy maalaustelineet, maalauspohjat ja maalit ja siveltimet. Et siis tarvitse omia maalaustarvikkeita, paitsi puuvillaisen maalirätin, esim vanha t-paita. Voit toki käyttää myös omia siveltimiä.
Aiempi harjoittelukokemus ei ole tarpeen, joskaan siitä ei luultavasti ole myöskään haittaa. Voit myös tuoda omia töitäsi mukaan arvioitavaksi.
Käytettävät maalit ovat alkydimaaleja, joita ohennetaan mineraalitärpätillä (lakkabensiini).  Se on normaali taloustuote, mutta jos tiedät olevasi allerginen lakkabensalle, ilmoita siitä. Emme siis käytä pineenitärpärttiä, joka herkistää usein enemmän.

Peruutukset

Jos sinun on peruutettava tulosi, palautamme silloin rahat tilillesi, vähentäen 10 % vaivanpalkkaa. Jos perut tulosi viimeisen peruutuspäivän jälkeen, palautamme 50 % maksusta. Jos peruutus johtuu kuitenkin sairaudesta, synnytyksestä tai paikallisesta maanjäristyksestä, palautamme maksun vähennettynä 10 % kulumaksulla.

Jos kurssin järjestäminen peruutetaan jostain syystä, maksamme koko summan takaisin ilmoitettuun päivään mennessä.

Haluatko järjestää kurssin omalle ryhMällesi?

 

Sekin järjestyy, Pekka tulee mielellään tsekkaamaan uusia paikkoja!

 

Kurssin hinta on kiinteä 1000,00 ensimmäiseltä päivältä ja jos päälle laitetaan toinen päivä, tulee hinnaksi 1500,00. Hinnat sisältävät alv:n.

 

Kurssille voidaan ottaa maksimissaan 12 henkeä. Lisäksi tulee polttoainekustannukset sekä toivomus yösijasta, joka on lämmin ja siellä on minimissään vessa. Kurssia voidaan myös kustomoida ryhmänne toiveiden mukaan. Kysy lisää sähköpostilla.

bottom of page